Amerika

Amerika de land van onbegrensde mogelijkheden waar alles kan en niets te gek is. Het maakt dan ook niet uit naar welke stad in Amerika je vliegtickets wilt boeken want er zijn vele mooie steden waar uit je kan kiezen. Vlieg bijvoorbeeld naar New York, die is redelijk dicht bij met zo gemiddeld 8 uur vliegen. New York is dan ook een logische begin punt als je veder door Amerika wilt reizen.

Een vliegticket Amerika boekt je ook voor de veelzijdigheid die deze vakantiebestemming heeft te bieden. Met vijftig verschillende staten is het aanbod gigantisch. De ene staat is bekend om zijn schitterende natuur, terwijl de andere staat juist aantrekkelijk is door zijn stedelijke cultuur en vele bezienswaardigheden

Dus voordat je vliegtickets Amerika boekt, is het heel belangrijk om te bedenken wat voor vakantie je wilt beleven.

Het maximale uithalen uit je vliegticket Amerika

Simpele vliegticket retourtje naar New York is leuk maar doorreizen naar bijvoorbeeld San Francisco, Los Angeles of Las Vegas is veel leuker. Daarnaast hoeft combineren van meerdere bestemmingen niet duurder te zijn. Het is bij meeste maatschappijen mogelijk om vanuit een andere stad terug te vliegen. Zo kan je bijvoorbeeld een auto huren om Amerika echt te zien. Er is voor elk wat wils, zeker als je je eigen route kan bepalen. Paar dagen naar meest bezochte nationale park Great Smoky Mountains valt dan prima binnen de mogelijkheden. Vliegtickets Amerika zijn dan ook zo populair omdat er dus altijd en overal een rondreis door het uitgestrekte, veelzijdige landschap en interessante steden mogelijk is. Niet te vergeten de gevarieerde keuken, enorme sport en muziekevenementen. Amerika is dus een bestemming die je zeker op je bucket lijst moet hebben. Boek daarom nu je vliegtickets Amerika hier bij Wereldtickets.be!

Eten en drinken

Dat Amerika mede is opgebouwd door immigranten is algemeen bekend. Dit geld dus ook voor de Amerikaanse keuken. Variatie in de keuken is dus immens. Het mogelijk om hier zo ongeveer elke internationale keuken te proberen. Ook voor hoogstaande cuisine boek je dus een vliegticket Amerika.

Junkfood tussendoor mag je ook niet overslaan, maar houd rekening mee met de gigantische hoeveelheden die zij hier serveren. Amerika is een fooi land dus hou er ook rekening mee dat bovenop de rekening zo 15% fooi bij komt.

Als je er toch bent vergeet dan niet de Franse bistro's, pizza's, Oosters eten en grote malse steaks te proeven, je zal ervan genieten. Trouwens het is ook prima mogelijk om bij de vele supermarkten eens uit eten te gaan.

Shopping

Ook liefhebber van shoppen zullen in Amerika niks te kort komen. Het grote aanbod aan winkels alleen al is reden genoeg om vliegtickets Amerika te boeken. Alle grote kledingmerken zijn in alle steden aanwijzing daarnaast zijn ze stuk voordeliger dan in Europa.

Ook zijn er veel merken te koop die we in Benelux nog niet hebben. Vergeet alleen niet dat je bij aankomst in Europa weer BTW moet betalen over de gekochte artikelen.

Nachtleven en entertainment

De stad die nooit slaapt daar heb je vast wel van gehoord? Het is natuurlijk New York maar dat geld voor overige grote Amerikaanse steden. Het aanbod van uitgaansgelegenheden is enorm. Of je nu de hele nacht gaat dansen of even bijpraat met een biertje er bij in elke stad is er wel een geschikte tent voor je. Echte aanrader zijn de sports bars waar je je meteen thuis gaat voelen. Hier moedigt je het lokale sportteam aan terwijl je gezamenlijk de rest van de club leden een biertje drinkt. Amerika is een land van alles. Whisky,moonshine en wijn wordt hier geproduceerd. Voor velen is een lekkere lokale wijntje uit de wijnregio van Californië een reden genoeg om een vliegticket Amerika te boeken.

Bezienswaardigheden in Amerika

Na het boeken van je ticket Amerika kan je balans opmaken welke bezienswaardigheden je wilt zien. Hier zijn er aantal die wij vinden dat je niet mag missen:

  • Het Vrijheidsbeeld in New York (Statue of Liberty): Een van de bekendste symbolen van Amerika en stad New York. Het beeld staat voor politieke vrijheid en democratie. Het beeld staat op Liberty Island in de haven van New York en wordt gezien als de officieuze ingang van de stad.
  • Las Vegas: De stad op zich zelf is een grote attractie. Bijvoorbeeld The Strip is de kilometers lange straat waar veel prestigieuze hotels en casino’s zijn te vinden. Dan heb je nog de Fremont Street het meest bruisende stuk van Las Vegas. In deze straat stond het eerste hotel van Las Vegas en lag de eerste geasfalteerde weg.
  • Niagarawatervallen: De schitterende waterrallen die de natuurlijke grens vormen met Canada. De watervallen zijn met een zestig meter niet heel hoog maar bestaat uit verschillende watervallen en zijn vooral heel breed.
  • Grand Canyon: De enorme diepe kloof die gevormd is door erosie in het woestijngebied van Arizona. Zon ondergaan bekijken op deze plek is gewoon adembenemend.
  • Route 66: De meest bekende route in de Verenigde staten. De route loopt vanuit Chicago tot aan Santa Monica in Californië. De route is ontzettend populair onder motorijders en is absolute een must voor de bucket list.

Vliegtickets Amerika vergelijken en boeken

Wij vergelijken alle luchtvaartmaatschappijen dus en ticket Amerika is zo geboekt via onze website. In slechts paar klikken is uw reis volledig geregeld. Voordelige vliegtickets, overnachtingen, autohuur en campers kan je direct bij ons boeken. Ook kunnen wij je helpen met je volledige reis voorbereiding en transfer van en naar de luchthaven. Dus boek snel op Wereldtickets.be!

Populaire steden in Amerika:

Los Angeles, San FranciscoLas Vegas, Denver, Miami en Orlando. Om van de luchthaven naar je eindbestemming te komen, kun je een taxi nemen of een auto huren.

ESTA Tip Amerika

Als je naar Amerika wilt reizen, heb je een ESTA nodig. Het is in feiten een elektronische visum die je toegang geeft tot Amerika. Je kunt een ESTA eenvoudig aanvragen op internet via de website van de Amerikaanse ambassade. Let wel op dat je uiterlijk 72 uur voor je vertrekt de ESTA verklaring binnen hebt.