Vliegtickets Curaçao

Curaçao is het grootste eiland van de Nederlandse Antillen. Het eiland heeft een prachtige kustlijn die ideaal is voor een ontspannen strandvakantie of juist voor een actieve duiktrip. Willemstad is de charmante hoofdstad met uitstekende en tevens het industriële centrum  met druk verkeer. Het Cristoffelpark is een schitterend natuurpark dat ook diverse culturele instellingen huist. Het uitgaansleven van Curaçao is zeer bruisend met veel openluchtclubs. Dus voor een ontspannen vakantie boek je vliegtickets Curaçao.

Waarom vliegtickets Curaçao?

Curaçao telt vele prachtige stranden. Vooral de zuidkust van het eiland, die gekenmerkt wordt door kleine baaien, inhammen en goudkleurige stranden, is schitterend. Je kan op Curaçao verschillende watersporten beoefenen zoals parasailing, jetskiën en diepzee vissen. Zeker de moeite waard is om snorkelend of duikend de wondere onderwaterwereld te verkennen.

Willemstad is de kleurrijke hoofdstad van Curaçao aan de zuidkust van het eiland. Punda is de oudste wijk van Willemstad en staat samen met de wijk Otrabanda op de Werelderfgoedlijst van Unesco. In deze wijken vindt u de kenmerkende kleurige huizen aan de handelskade, Fort Amsterdam en diverse musea. Bijzonder museum is het Joodse museum gevestigd in de Mikvé Israel-Emanuel Synagoge uit 1732, de oudste synagoge van het westelijk halfrond die continu in gebruik is geweest.

Daarnaast heeft Curaçao een rijke flora en fauna die vooral goed te zien in het 2300 hectare grote Christoffelpark. Je ziet hier onder andere een orchideeënwoud, tropische vogels en hagedissen. Ook is het park een broedplek voor zeeschildpadden. Behalve natuur huist het park ook culturele instellingen, waaronder het Savonet plantagecomplex. In dit prachtige landhuis leer je meer over het plantageverleden. Iets ten noorden van Willemstad bevinden zich de indrukwekkende grotten van Hato.

Praktische informatie

Wat is het tijdverschil met Curaçao?

Tijdens de zomertijd is het op Curaçao 6 uur vroeger dan in Benelux. In de wintertijd is het 5 uur vroeger op Curaçao.

Hoelang vliegen naar Curaçao? 

Met een rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam is het ongeveer 10 uur vliegen naar Curaçao.

Noodnummer Curaçao

Algemene alarmnummers: 911 (politie en brandweer), 912 (ambulance), 913 (reddingsbrigade)

Gezien Curaçao onderdeel is van de Koninkrijk der Nederlanden zijn er geen ambassades op de eiland.

Hoe is het weer op Curaçao?

Curaçao is echt een eiland waar je hele jaar door je vakantie kan vieren. De zonnetje schijnt daar bijna de hele jaar door en de temperatuur is overdag gemiddeld 27C. Tussen oktober en februari kan het regen maar dat is meestal ’s nachts waardoor door je minimaal tot geen last van zal ondervinden.

Hoe is het (openbaar) vervoer op Curaçao?

Bij aankomst op het luchthaven van Curaçao kan je gebruik maken van via ons gereserveerde transfer naar je hotel.  Uiteraard zijn er ook taxi’s, bussen of shuttlebussen waar je gebruik van kan maken om naar je hotel op Curaçao te reizen. Will je echt wat doen op het eiland dan is het aan te raden om een huurauto te nemen.

Heb je een visum nodig voor Curaçao?

Omdat Curaçao onderdeel is van de Koninkrijk der Nederlanden is een geldige Belgische of Nederlandse paspoort voldoend om maximaal  90 dagen op het eiland te mogen verblijven.

Prijzen Curaçao eten en drinken

Eiland zit vol heerlijke Antilliaanse maar ook internationale restaurants. Je kan het gek maken als je wilt maar het hoeft niet want zo rond de 15 gulden (8 euro) heb je al een heerlijk maaltijd. Een biertje is ook niet overdreven duur zo rond 5 gulden (3 euro).

Openingstijden op Curaçao

Winkels zijn in het algemeen geopend maandag tot en met zaterdag van 9:00 uur tot 18:00 uur. Grote winkelcentra en supermarkten zijn vaak tot 22:00 uur open.

Restaurants en cafés zijn vaak open van 11:00 uur tot 24:00 uur.

Banken en andere officiële instanties zij geopend maandag tot en met vrijdag van 8:00 uur tot 15:30 uur.

Fooien op Curaçao

Net als op de velen andere populaire vakantie bestemmingen is het geven van fooien is zeer gebruikelijk op Curaçao. Bediening in het restaurants en taxichauffeurs rekenen vaak op 15-20%. Daarnaast is het gebruikelijk om kamermeisjes, portiers en liftjongens een kleine fooi te geven.

Vliegticket Curaçao

Vlieg voordelig naar de Nederlandse Antillen en boek je vliegtickets Curaçao bij Wereldtickets.be. Wij bieden goedkope vluchten naar wereldwijde bestemmingen. Lage vliegtarieven naar Curaçao of andere populaire bestemmingen vindt je met één simpele zoekopdracht op onze website. Zoek en vergelijk alle goedkope vluchten naar al je favoriete vakantiebestemmingen!

Tip!

Bespaar geld, tijd en moeite en boek meteen een hotel en/of huurauto samen met je vliegtickets. O en check onze reisplanner om laats puntje op de i te zetten.

Hotels op Curaçao

Vergelijk hier gemakkelijk hotels op Curaçao

Autoverhuur in Barcelona

Vergelijk hier eenvoudig autohuur op Curaçao

Campers in Barcelona

Vergelijk hier eenvoudig campers op Curaçao