Vliegtickets Dubai

Dubai is één van de Verenigde Arabische Emiraten. Het staatje staat bekend om de enorme bouwprojecten en de super de luxe hotels. Wat Dubai echter echt fascinerend maakt, zijn de contrasten. Op de stranden liggen westerse vrouwen in bikini, waar de lokale vrouwen geheel verhuld door het leven gaan. De winkelcentra verkopen de meest exclusieve merken, terwijl je je in  de traditionele souks in het vroegere Arabië waant. 5 keer per dag roepen de moskees op tot gebed en in de nacht wordt er tot diep in de nacht gefeest in de meest trendy clubs. Dus ook voor een luxe vacatie boek je vliegtickets Dubai bij Wereldtickets.be

Waarom vliegen naar Dubai?

De skyline van Dubai wordt gedomineerd door de Burj Dubai, de hoogste wolkenkrabber ter wereld. Het uitzicht vanaf het observatiedek is fenomenaal. In groot contrast met de Burj Dubai staat het al-Fahidi fort, het oudste gebouw van Dubai dat het zeer interessante Dubai Museum huist. Het huis van Sjeik Saïd Al-Maktoum is een oud huis in prachtige Arabische stijl van één van de grondleggers van Dubai. De mooiste moskee van Dubai is de Jumeirah Moskee, die ook toegankelijk is voor niet-moslims.

Winkelen in Dubai

In Dubai draait het om geld uitgeven en dat zie je onder andere terug in de luxe winkelcentra. Veel sfeervoller zijn de traditionele souks waar uw zintuigen volop worden geprikkeld.

Attracties in Dubai

Een zeer welkome afwisseling op de woestijnhitte in Dubai is het Wild Wadi Waterpark. Nog koeler is de indoor skihal van Dubai. Ook kan je er voor kiezen juist de woestijn in te gaan. Dit kan per kameel, maar ook per jeep.

Uitgaan in Dubai

Het uitgaansleven is fenomenaal. De restaurants zijn van wereldklasse en de clubs zijn hypermodern.

Hoe lang is het vliegen naar Dubai?

Een rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam of Brussel duurt ongeveer 6,5 uur naar Dubai.

Praktische informatie

Algemene alarmnummers: 999 (politie en ambulance) of 997 (brandweer)

Belgische Ambassade in Abu Dhabi: Al Masaood Tower (6de verdieping),Hamdan Street
, Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten

Tel.: +971 2 631 94 49

Nederlands consulaat: Al Habtoor Business Tower, 30th floor, Dubai Marina, Verenigde Arabische Emiraten.

Tel. +971 44407600.

Visum Dubai

Ben je in bezit van Belgische of Nederlandse nationaliteit kan je bij aankomst in Dubai een visum aanvragen voor verblijf van 30 dagen. Let wel op je paspoort dient bij vertrek uit Dubai minimaal nog 6 maanden geldig te zijn.

Belgische reizigers kunnen terecht op de site van de visumcentrale of FOD Buitenlandse Zaken voor de benodigde en actuele informatie.

Nederlanders kunnen terecht op de site van de visumdienst.

Hoe is het weer en wat is het beste periode om naar Dubai te reizen?

Dubai is een woestijnstad daardoor schijnt zon 365 dagen per jaar, regen is hier vrij zeldzaam. Zelfs in de wintermaanden is het warm in Dubai met gemiddelde dag temperatuur van 26C. Van half april tot en met oktober is het heet en in juli en augustus zijn temperaturen van 50C “normaal” in Dubai. Dus het is aan te raden om de zomer hitten te vermijden en tussen eind oktober en april naar Dubai te vliegen.

Openingstijden in Dubai

Winkelcentra zijn geopend van 10.00 uur tot 22.00 uur.  Souks zijn meestal open tussen 16.00 en 22.00 uur. Bars en clubs zijn over het algemeen geopend tot 3.00 uur 's nachts.

Restaurants hebben de langste openingen tijd in de stad namelijk van ’s ochtends 10.00 uur tot 00.00 ’s nachts. Let op: in de Emiraten wordt Alcohol alleen geserveerd in de Hotel.

Tijdsverschil met België en Nederland

Tijdens onze wintertijd is het 3 uur later en tijdens onze zomertijd is 2 uur later.

Hoe is het (openbaar) vervoer in Dubai?

De snelste en het gemakkelijkste manier om naar je hotel te komen is om via ons een transfer te reserveren. Dan weet je van te voren wat het kost en dat er zeker iemand op je staat te wachten in op het drukke Al Maktoum International Airport. Uitraard bied de luchthave openbaar vervoer naar de stad. Zo kan je gebruik maken van de metro die dagelijks tussen 6:00u en 23:00u rijdt. Daarnaast rijden diverse RTA bussen van het vliegveld naar het centrum van de stad. Alle openbaar vervoer is te vinden in danwel naast Terminal 1, 2 en 3.

Wil je op de kosten letten dan kan je je in Dubai zelf het beste verplaatsen met de metro. Ook rijdt er door de stad een ‘hop on, hop off bus’. Als laste zijn de beige taxi’s die je voor een redelijk prijs naar je gewenste bestemming kunnen brengen.

Wat kost eten en drinken in Dubai?

Het is natuurlijk Dubai dus je kan het zo gek maken als je wilt. De stad staat bekend om zijn zeer luxe hotels en restaurants. Eten en drinken in een van die horeca gelegenheden kan je dan een fixe rekening bezorgen. Maar het hoeft niet er zijn namelijk genoeg geweldige restaurants in Dubai waar je voor pakweg 50 euro heerlijk kan eten. Prijzen liggen hier dus in lijn wat je in België en Nederland betaald voor een avondje uit eten. Dat geld dus ook voor drinken je hebt hotelbars zoals de Burj Al Arab waar je makkelijk 1000 euro voor een drankje kan uitgeven. Echter zijn er genoeg hotelbars te vinden waar normale drankje 5-10 euro kost.

De goedkoopste vliegtickets Dubai vinden en boeken?

Het mooie en ultraluxe Dubai is binnen vliegbereik als je boekt via Wereldtickets.be. Vul je reisdata in naar Dubai en ontvang direct een overzicht van beschikbare vluchten. Na het selecteren van je vlucht zie je direct wat de totale reissom is. Geen verborgen kosten of bijkomende zaken in de laatste stap van je boeking. Bij Wereldtickets.be zijn we graag duidelijk en proberen we de goedkoopste online aanbieder te zijn van vliegtickets, hotels en huurauto´s. Reserveer vandaag je vliegtickets Dubai en vlieg morgen al weg!

Wanneer vliegticket Dubai boeken?

Prijzen van vliegtickets naar Dubai variëren regelmatig en worden beïnvloed door velen factoren. Toch zijn er tips om de goedkope vliegtickets Dubai te boeken. Zo 20 weken voor vertrek zakken de prijzen zo 10% in. Als je maximaal wilt besparen dan kan je beste een vliegticket Dubai in november boeken wat dan kunnen tarieven 15% lager uitvallen. Periodes dat je niet hoef te zoeken naar koopjes zijn de maanden Juli en augustus want dan zijn de tickets zo 18% duurder.

Tip!

Bespaar geld, tijd en moeite en boek meteen een hotel en/of huurauto samen met je vliegtickets Bangkok. Transfer van en naar de luchthaven kan ook je reis zeer aangenaam maken. En om te controleren of je reis helemaal compleet is kan je gebruik maken van onze reisplanner.

Hotels in Dubai

Vergelijk hier gemakkelijk Hotels in Dubai

Autoverhuur in Dubai

Vergelijk hier eenvoudig autohuur in Dubai