Vliegtickets New York

New York is de grootste stad van de Verenigde Staten, gelegen in de gelijknamige staat. Door de leidinggevende en invloedrijke rol in handel en financiën, media, onderwijs, entertainment, kunst, mode en publiciteit behoort New York tot de belangrijkste steden ter wereld. De stad kent een uitstekend metrostation waardoor je makkelijk in de stad kan reizen. Je vindt werkelijk alles in New York, waaronder de beste musea, de bekendste theaters, de nieuwste mode, veel restaurants en een zeer bruisend uitgaansleven. In New York wonen enorm veel nationaliteiten, die voor een levendige afwisseling zorgen. Bezoek nu deze wereldstad en boek je vliegtickets New York bij WereldTickets.be!

Waarom vliegtickets New York?

In New York kan je niet heen om de skyline van Manhattan. Vanaf het Empire State Building heb je een fenomenaal uitzicht. Zeer indrukwekkend is Ground Zero. Uiteraard mag een boottocht langs het Vrijheidsbeeld niet ontbreken, net als een wandeling over de Brooklyng Bridge. Bijzondere gebouwen zijn het Rockefeller center en het Chrysler Building. Wereldberoemd is Times Square met de vele verlichting en enorme schermen en Wall Street, het financiële centrum van de Verenigde Staten. Ontspannen doe je in het Central Park, een groene zone midden in de stad.

Cultuur in New York

New York is een zeer culturele stad met musea van wereldklasse, waaronder het Guggenheim museum en het Metropolitan Museum of Art. Broadway is wereldberoemd vanwege de theaterproducties.

Multicultureel New York

New York is zeer Multicultureel en dit is goed terug te zien in de vele verschillende wijken en te proeven in de vele restaurants. Zeer sfeervol is Chinatown met traditionele Aziatische markten. Bezoek ook zeker Little Italy en Lower East Side Manhatten, waar veel Joden wonen. Elke wijk heeft zijn eigen culinaire specialiteiten.

Hoelang vliegen naar New York vanaf Brussel en Amsterdam?

Met een rechtstreekse vlucht is het 11 uur 45 minuten vliegen naar New York. Uiteraard duurt een vlucht met een overstap paar uur langer afhankelijk van de gekozen connectie.

Hoe laat is het in New York?

In New York is het 6 uur vroeger dan in Benelux.

Heb ik een visum nodig voor New York?

Ben je in het bezit is van een geldige Belgische of Nederlands paspoort dan hoef je geen visum aan te vragen om naar New York te vliegen. Je bent wel verplicht om je jezelf aan te melden op de ESTA-website.

Hoe is het weer in New York? 

In de zomer ligt de gemiddeld temperatuur op 30˚C. In de winter is de gemiddelde temperatuur ongeveer 5˚C.  Dus de beste periode om naar New York te reizen is in de lente en de herfst want dan is de gemiddelde temperatuur stuk aangenamer.

Hoe is het (openbaar) vervoer in New York

Als je via ons een transfer reserveert ben je snel en zonder gedoe zo bij je Hotel. Ook kom je niet voor een verrassing te staan omdat je transfer prijs van te voren is vastgesteld. Uiteraard zijn er meer mogelijkheden om van de luchthaven naar je de stad te reizen. New York heeft zeer uitgebreide metro netwerk dus vanaf de luchthaven is dit een van de goedkoopste vervoermiddel. Daarnaast zijn bussen en taxi’s in overvloed bij de luchthaven aanwezig.

In de stad zelf kan je beste met de metro reizen. Maar zeer waarschijnlijk zou je grote dele van de stad vooral te voet willen verkennen. In de avond uren kan je beste gebruik maken van een taxi.

Openingstijden New York

De meeste winkels zijn geopend van van 10:00 uur tot 22:00 uur. Er zij wat uitzonderingen op vrijdag en zaterdag waarbij de winkels een uurtje lager open zijn terwijl ze op zondig juist een uurtje eerder dicht zijn.

Restaurants en cafés zij bijna de hele dag open vanaf. 06:00 uur tot 24:00 uur. Er zijn zelf aantal die de hele nacht open zijn.Voor de nachtclubs geld dat zij de hele nacht open zijn.

Officieel instanties en banken zij geopend maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot  17:30 uur.

Prijzen New York eten en drinken

New York is en wereld stad dat geld dus ook voor de keuken. Thais,Italiaans, Mexicaans, Chinees en nog vele andere restaurants zijn hier in overvloed aanwezig. De bekende Amerikaanse fast food ketens zijn er natuurlijk ook op iedere straat hoek te vinden. Dus voor een tientje heb je al een prima maaltijd in New York. Maar zoals gezegd er is voor ieder wat wils dus je kan ook zeer luxe restaurants en bars bezoeken waardoor je rekening gauw zal oplopen.

Fooi geven in New York

Net is in overige Amerikaanse steden is het zeer gebruikelijk om fooi te geven in restaurants en bij taxiritjes. Zo tussen 15 en 20%. Voor een drankje in de café geef je 1$ per drankje. In principe is de ongeschreven regel dat je aan iedereen die service vereend een beetje fooi dient te geven.

Praktische informatie

Algemeen alarmnummer: 911 (politie, ambulance, brandweer)

Belgische consulaat : One Dag Hammarskjöld Plaza, 885 Second Ave, 41st Fl
NY 10017 New York

T: +1 212 586 51 10

Nederlands consulaat: 666 Third Ave #19,

New York, NY 10017

Tel: 1-877-388-2443

Goedkope vliegtickets New York vinden en boeken

New York, concrete jungle where dreams are made of!`. Dat zingt de New Yorkse Alicia Keys en het klopt! In kolossale New York zijn dromen uitgekomen en dat doen ze nog steeds! Vlieg voordelig naar deze wereldstad en boek je vliegtickets New York op Wereldtickets.be. Het klinkt simpel. Dat is het ook. Je wilt goedkoop vliegen, wij hebben de laagste vliegtarieven. Wereldtickets is één van de, zo niet dé goedkoopste online aanbieder van vliegtickets. Je ontvangt bovendien volledige prijstransparantie als u een vlucht boekt. Bij het invullen van de passagiersgegevens is de totale reissom altijd zichtbaar. What you see is what you get. Geen prijsverassingen in de laatste stap van je boeking. Vlieg voordelig naar New York en boek je vliegtickets op Wereldtickets.be!

Wanneer vliegticket New York boeken?

Prijzen van vliegtickets naar New York variëren regelmatig en worden beïnvloed door velen factoren. Toch hebben wij goede tips om de goedkope vliegtickets New York te boeken. Zo 4 maanden voor vertrek zakken de prijzen tegen 10% in. Wil je maximaal besparen dan kan je beste een vliegticket New York minimaal 6 maanden voor vertrek boeken. De goedkoopste vliegmaand is Mei dan kunnen tarieven namelijk 15 tot 20 % lager uitvallen. Daarentegen hoef je in maanden juli en augustus niet naar goedkope vliegtickets New York te zoeken want dan liggen de prijzen zo 20 tot 30% hoger.

Tip!

Bespaar geld, tijd en moeite en boek meteen een hotel en/of huurauto samen met je vliegtickets New York. Transfer van en naar de luchthaven kan ook je reis zeer aangenaam maken. En om te controleren of je reis helemaal compleet is kan je gebruik maken van onze reisplanner.

Hotels in New York

Vergelijk hier gemakkelijk Hotels in New York

Autoverhuur in New York

Vergelijk hier eenvoudig autohuur in New York

Campers in New York

Vergelijk hier eenvoudig campers in New York